Сред предимствата на този вид риба е неговото мазно месо, съдържащо протеини и мазнини, явяващи се ценен източник на енергия. В същото време месото на рибата се смила лесно, което пък е от значение за хората, които водят заседнал начин на живот и нямат възможност да се движат активно.
Суровото месо на сома е източник на куп ценни вещества. В него се съдържат витамините А, С, Е, К и D. В състава му присъстват омега-3 и омега-6 мастни киселини, магнезий, калций, калий, фосфор, мед, натрий ....
Рециркулационните системи (RAS) представляват нов и уникален начин за рибовъдството. Вместо традиционния метод на отглеждане риба на открито в открити басейни и язовири. При тази система рибата се отглежда при висока плътност, в закрити водохранилища с контролирана среда...